Kontaktirajte nas

Vožnja uvjetovana otežanim vremenskim prilikama

Pozdrav ekipi nakon malo duže stanke.

Kako je u posljednjem blogu najavljeno da će nova tema biti vrijeme reakcije, mi ćemo ju malo preskočiti jer dolaskom zime dolaze nam i druge (ne)prilike na cestama na koje moramo obratiti posebnu pozornost. Pisat ćemo o vožnji koja je uvjetovana otežanim vremenskim prilikama.
Uz ove zimske dane neizbježne su nam vremenske (ne)prilike u obliku kiše, snijega i magle. Samim time nam se smanjuje vidljivost na cestama, te pravovremeno ne možemo jasno uočiti ostale sudionike u prometu kao i prometne znakove. Sadašnji polaznici imat će čast okušati se u vožnju po magli, kiši i najdražem nam snijegu. Na početku takve vožnje u svakome od nas javlja se određeni strah, ali vrlo brzo ćemo naučit sigurno svladavat i takve prepreke.

Na početku ćemo pojasniti kako to izgleda kada vozimo po magli. Magla nam znatno smanjuje vidljivost i preglednost ceste, te vrlo često izgubimo osjećaj smjera. Kako bi izbjegli strah prvo što ćemo učiniti je da smanjimo brzinu do one brzine koja nas čini sigurnim, pa čak i do te mjere da doslovno „pužemo“ po cesti. Neka Vas ne bude strah i sram „puzati“ jer samo takvom vožnjom možete izbjeći nalet na vozilo ispred vas. Dužni smo slijediti svjetla ispred sebe i voziti što bliže uz desni rub ceste uz održavanje potrebnog sigurnosnog razmaka. Samo takvom vožnjom jamčite svoju sigurnost i sigurnost putnika u vašem automobilu.
Za sada toliko od nas o magli uz najavu slijedeće teme vezane za vožnju u zimskim uvijetima, kada je cesta prekrivena snijegom i ledom.
Lijep pozdrav,
Ekipa Rubikona

Vožnja u vremenskim neprilikama